Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2012 22:01 - Приказните приключения на двете лястовички
Автор: malkamechka Категория: Изкуство   
Прочетен: 1413 Коментари: 0 Гласове:
3



   Имаше едно малко лястовиче. То обичаше да лети над поля и гори. Имаше си лястовичето едно гнездо в една малка горичка. В тази горичка имаше много животни и птички. Катеричка Рунтавелка под лястовичето гнездо си имаше хралупка, а една сърничка на близо до дървото живееше. Друга лястовичка на съседното дърво имаше гнездо. Двете малки лястовички бяха много добри приятели.
    Веднъж, когато пойните птички трябваше да отлитат на юг, за пръв път през гората минаха хора. Всички животни се скриха по домовете си, а птиците отлетяха  на юг. Само двете малки лястовички кацнаха в кошницата на хората и се скриха. Ятото им се върна да ги търси, но не ги намери и отлетя, защото вече закъсняваше.
    Когато се прибраха вкъщи, хората видяха в кошницата си двете малки птички. Решиха, че зимата ще останат при тях, а пролетта ще ги пуснат на свобода. Пъхнаха ги в един кафез, дадоха им вода и храна. До клетката, в която бяха, имаше още една - в нея имаше два папагала - единият по-възрастен, другият по-малък.
    Един ден, като пуснаха папагалите да летят и двата отидоха при лястовичките. По-малкият папагал искаше да се сприятелят, а другият ревнуваше от тях. Първият отвори вратата на клетката, а вторият се отдалечи и мислеше как да се отърве от тях. Лястовичките и малкия папагал си играеха, а големият пусна котката в стаята и отиде в другата.  Приятелите се уплашиха и залетяха колкото могат по-високо. Котката направи няколко опита да ги хване, но не успя и се отказа. Отиде в стаята, в която беше лошият папагал. Върна се разпердушинен и се отказа да гони лястовичките. 
     През пролетта другите птици се върнаха в гората, а хората пуснаха лястовичките на свобода. Малкият папагал тайно отиде с тях и те заживяха щастливо заедно. Големият папагал остана единствен, перата му пораснаха и заживя като крал.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: malkamechka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 65427
Постинги: 11
Коментари: 22
Гласове: 76
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031